ARTIKKELANNONSE

Vedlikehold: Husk taket!

Taket kalles ofte den femte fasade. Den viktigste, men også den på huset som oftest blir glemt når vedlikehold planlegges. Dette ønsker All-Tjeneste AS å gjøre noe med.

– Vi ser dessverre at dårlig vedlikehold av tak fører til lekkasjer, tette avløp og ødelagt takstein og dekke. De færreste tenker på taket som noe de jevnlig må vedlikeholde og følge med på. Dette gjelder både private og offentlige huseiere.

Det sier Geir Are Winther, daglig leder i All-Tjeneste AS som tilbyr renholds- og vaktmestertjenester i hele Tromsø.

All-Tjeneste AS har over 20 års erfaring i bransjen og har tilegnet seg kunnskapen som gjør at de nå ønsker å rette oppmerksomheten mot byens tak.

Sees ikke

Tak blir neglisjert fordi det er usynlig for de fleste. Mange tak er rett og slett ikke dimensjonerte for ekstra mye nedbør, verken av vann eller snø. Dette gjelder spesielt flate tak. Winther anbefaler i tillegg alle å undersøke takrenner og nedløp vår og høst.

Dette er spesielt viktig når løvet har falt, for ellers kan det tette nedløpsrenner og skape oversvømmelser. Vi har for eksempel en stor måkekoloni i Tromsø, og de vet å sette pris på flate tak. Vi setter ikke så stor pris på det de etterlater seg, og det må fjernes.

God HMS

All-Tjeneste AS er godt skodd for denne typen jobber.

– Vi har kompetansen og utstyret. Mange tak har ikke adgang fra innsiden, da må vi opp i lift eller kran. Vi har fokus på sikkerhet og følger alle regler i forbindelse med takbefaring og -arbeid på tak, sier Winther.

All-Tjeneste AS kan mer enn tak. De tar seg av alle typer forefallende arbeid, og tilsyn av f.eks. sikkerhetsutstyr som brannalarmer, sprinkler med mer.

– Vi skreddersyr en avtale som passer best for kunden vår, sier Geir Are Winther, og ønsker alle velkommen for en prat.