TOP IMG_7209
Nina Stene Wilhelmsen inspiserer nye Lislebyhallen.
Foto: Kjell Jørgen Holbye

En spennende og variert arbeidsplass

Etter flere år i IT-bransjen i Oslo og som leder i Forsvarsbygg ønsket Nina Stene Wilhelmsen seg nye utfordringer – og hun ville sykle til jobben. Da svigerfar tipset kråkerøyjenta om prosjektlederjobben i Fredrikstad kommunes eiendomsavdeling, var hun ikke sen om å søke. Det har hun ikke angret på.

– Jobben som prosjektleder er utrolig spennende og variert. Ingen dag er lik, og jeg stortrives med utfordringene, sier Nina. Hennes arbeidsfelt er nybygg, og så langt har hun blant annet ledet utbyggingen av Borge ungdomsskole, massivtrebygget Lislebyhallen og ikke minst sin egen, tidligere ungdomsskole, Vestbygda ungdomsskole på Manstad.

– Det var spesielt å jobbe med en skole jeg har gått på. Det gir jo en ekstra dimensjon, sier hun.

– Lislebyhallen var også en spennende erfaring, legger hun til. Bygget, som huser idrettsanlegg, klasserom og skolefritidsordning, er bygd i massivtre, har passivhusstandard og er et pilotprosjekt i Fremtidens bygg.

– Det har vært mye nytt å sette seg inn i, og det er noe av det jeg liker best ved denne jobben, smiler Nina bredt.

– Nye prosjekter bringer alltid med seg nye utfordringer og ikke minst nye team. Det passer veldig godt for meg – jeg liker å gå løs på nye utfordringer, sier hun.

 

Leder Fredrikstads største byggeprosjekt

Med disse prosjektene under beltet er Nina klar for den neste, store oppgaven. Arena Fredrikstad på Værste på nordre Kråkerøy skal bli ishall og hjemmearena for Stjernen, samlokalisert med Fredrik II videregående skole. Prislapp: 600 millioner.

– Dette er et av de største bytransformasjonsprosjektene i Fredrikstad noensinne, og det er en ære å være med på det. Det er ikke så ofte det bygges store ishaller i Norge, så det blir et spennende felt å sette seg inn i. Det er en utrolig stor oppgave å gå til, og jeg gleder meg til å ta fatt, sier Nina. Hun er opptatt av å formidle den store variasjonen i jobben som prosjektleder.

– Som prosjektleder har man grep om hele prosessen, fra idé til overlevering av bygget, sier Nina. Det innebærer idéfase, skisse, forprosjekt, anskaffelse av entreprenør og oppfølging av selve byggeprosjektet.

– Det kan bli ganske hektisk i de travleste periodene, men det er nettopp denne bredden jeg trives med. Dessuten innebærer jobben kontakt med mange grupper, fra leverandører til fremtidige brukere, som lærere og elever. Det er stimulerende og gir en dynamisk jobbhverdag, sier Wilhelmsen.

– Det meste er ikke gitt på forhånd. Det gjør at man må lete etter de gode løsningene, og underveis er det hele tiden mye å lære.

 

Stor kompetanseorganisasjon

Blant læringsressursene er resten av staben i kommunen. Omkring 5000 kolleger sitter inne med spisskompetanse på en lang rekke felt, og alle er der for å yte tjenester til innbyggerne i Fredrikstad-samfunnet. Nina Stene Wilhelmsen er opptatt av at hun disponerer store verdier på vegne av beboerne i «plankebyen».

– Det handler om folks hverdag, om å få ting til å fungere og om å bruke våre felles midler på best mulig måte, sier Nina. Hun angrer ikke på at hun slo til på svigerfars jobbtips.

– Mange tror at en jobb i kommunen er kjedelig og forutsigbar. For meg er det helt omvendt, og jeg stortrives, sier hun.

SIDE IMG_8505
Jobben som prosjektleder er utrolig spennende og variert