ARTIKKELANNONSE
TOP Snøfjerning_5

Problemløsere i høyden og på bakken

─ Kan dere bare fikse det? Det er et spørsmål All-Tjeneste ofte får.

─ Og som oftest gjør vi det, sier daglig leder Geir Are Winther. Østlendingen som i 21 år har stått til tjeneste gjennom firmaet All-Tjeneste. I dag har de 20 personer i arbeid i vintersesongen, og dobbelt så mange om sommeren.

Brubrøyting
Neste gang du går eller sykler gangstien over Tromsøbrua vinterstid, er sjansen stor for at det er All-Tjeneste som har sørget for at du sykler eller går trygt. I desember var det svært få dager det ikke var nødvendig å brøyte eller strø brua. Slik er som oftest tromsøvinteren.
─ Ligger det mer enn fem – åtte  cm snø, snakker vi om full snømåking. Ved snøfall er vi ute ved én cm nysnø, forteller Winther.

 

Faste kunder
Firmaets største kunder er borettslag som bestiller trappevask, vinduspuss, småreparasjoner eller vaktmesteroppdrag. En del bedrifter og borettslag bestiller renhold, stell av plen, busker og trær, samt løvraking. Opprydding etter brøyteskader er et annet vanlig oppdrag.
─ Vi er stort sett opptatt med forhåndsbestilte oppdrag, og kan sjelden stille på direkten, sier Winther. Firmaets småmaskiner kommer til der de store må melde pass, med en arbeidsbredde på 0.90 – 1.40 cm. Det kan være gangstier, arealer foran trapper, hjemmehjelpen som skal fram under alle slags føreforhold, og noen rullestolbrukere som ønsker passasjen til postkassen frest og klargjort.
─ Våre boligfelt er ikke designet for hjullastere, sier Geir Are Winther.

 

Trefelling og stubbefresing
På de årene All-Tjeneste har operert nordpå, er det blitt betydelig tøffere konkurranse på arbeidsmarkedet. Samtidig er det flere som kjøper tjenester og har fokus på HMS. Det er ikke lenger en selvfølge å gjøre alt selv, det kjøpes hjelp til å løse utfordringer, og for kundene er det enklere å betale for tjenester enn å ta seg tid og skaffe seg utstyr selv. Trefelling og stubbfresing er eksempler på slike oppdrag.
─ Her stiller vi med proff tømmerhogger, og kapper etappevis fra lift om nødvendig.
I tillegg ser han en endret holdning til dugnader, for eksempel i borettslag eller havneanlegg. At tjenestetilbudet er tilpasset ishavsbyen, er helt klart: Ispikking, snømåking av tak på private- borettslag og offentlige bygg og fjerning av takskavler inngår i porteføljen.

 

Liker utfordringer
─ Får vi en forespørsel som trigger planlegging og gjennomføring på heftig vis, så er det med og gir variasjon i hverdagen. Som igjen gjør at jobben blir mer spennende, sier Winther, og forteller om et utfordrende oppdrag som kom en stormnatt – helt fra Lofoten:
─ Da var skiltmasta på Shellstasjonen i Svolvær på vei til å kollapse, og vi ble spurt om å dra og berge den. Vi så gjorde, to karer måtte opp i høyden for å vurdere hva som måtte plukkes ned, og hva som kunne berges. Slike dager på jobben liker vi, sier Winther.
I dag er det mange bedrifter som ikke slipper sine ansatte opp i høyden, eller tillater andre risikofylte oppdrag.
─ Men det genererer oppdrag for oss, sier Geir Are Winther. Dette er nisjepreget jobbing, og det er ikke volumoppgavene som gir oss utfordringene. Det er de små oppgavene.

Et helt vanlig år

Mer enn…

  • 200 timer med takmåking med sikkerhetssele
  • 800 timer med løvraking og fjerning av strøsand fra plen
  • 35 tonn med løv og strøsand fjernet
  • 550 timer med ugressluking
  • 12000 meter gangsti ryddes hver gang det snør
  • 60 nødutganger holdes åpne