ARTIKKELANNONSE
TOP 5937 FinnsnesRør_2015-2

Preisolerte rørsystemer og gatevarme fra Armaturjonsson AS

Med Aquatherms rørsystemer i plastkompositt-materialet PP-R er du sikret rør som varer. Aquatherm-rørene er 100 prosent korrosjonsfrie og har en levetid på 50–100 år, sier Arne Jeksrud, produktsjef i Armaturjonsson AS.

Armaturjonsson AS er leverandør av rørsystemer fra den tyske produsenten Aquatherm GmbH i Norge. Aquatherm TI er blant de mest energieffektive rørene på markedet, produsert i flerlags plastkompositt (PP-R) og leveres ferdig isolert med PUR-skum og ytterrør. Aquatherm TI er et svært velegnet som energibærere for tappevann (green pipe TI) samt varme og kjøling (blue pipe TI), sier Jeksrud. – Mens stålrør krever noe mindre investering, risikerer man korrosjon på et nedgravd anlegg. Aquatherm TI er helt korrosjonsfritt, og man er sikret lang levetid på installasjonen, understreker han. Kompositt materialet PP-R har god isoleringsevne og lavere energitap enn metalliske rørsystemer.

 

Jeksrud fremhever også den unike skjøtemetoden, som bidrar til et helt tett og driftssikkert anlegg. Rørene i dimensjonene 32–125 mm fusjonssveises med varme, noe som skaper en homogen binding mellom rør og rørdeler – som om de var produsert i ett stykke. Rørdimensjoner fra 160 mm og større buttsveises. Resultatet er en skjøt som ikke kan løsne, uten noen form for pakning eller lim. – Dette er ganske enkelt hel ved, sier Jeksrud. – Aqatherms sveiseverktøy gjør jobben veldig enkel, skjøter kan trykktestes rett etter at monteringsarbeidet er avsluttet.

 

Aquatherm TI-rørene leveres i tre varianter, for drikkevann, kjøle- og varmeanlegg og for industriapplikasjoner i dimensjoner fra 32 til 355 mm. – En annen fordel med systemet er den lave vekten, som gjør både installering og håndtering av rørene enklere, sier Jeksrud.

 

Armaturjonsson leverer også Arjonmelt gatevarmeanlegg for snø- og issmelting. Dette er anlegg for områder der snø og is bør fjernes – enten for å ivareta personsikkerhet, eller for sikker fremkommelighet for kjøretøyer på vinterstid. Det fleksible rørsystemet gjør at det kan installeres fleksibelt i terrenget, trapper, inngangspartier og nedkjørsler etc. – På grunn av energibehovet må gatevarmeanlegg deles opp i kurser / områder på ca. 50 kvadratmeter, forteller Jeksrud. – Rørene legges normalt med en senteravstand på 25 cm, og det må installeres en fordeler for å forsyne kursene med vannbåren energi, sier han.  Armaturjonsson AS kan levere skreddersydde snøsmeltfordelere i PP-R kompositt samt styringsautomatikk.

 

De to produktene egner seg godt i kombinasjon. – Aquatherm blue pipe er godt egnet til å føre vannbåren energi frem til gatevarmeanlegget. På VA-senteret på Ås vil vi vise nettopp en slik løsning, sier Jeksrud.

 

SIDE IMG_3952