ARTIKKELANNONSE
Intec3

Skreddersydde pumpestasjoner

Intec pumper AS leverer pumpestasjoner til både vannsforsyning og avløp. – Vi bygger komplette pumpestasjoner etter kundens spesifikasjoner og gjerne ferdige prefabrikkerte anlegg, sier Jon-Gunnar Støten, avdelingsleder VA hos pumpeleverandøren.

Våre løsninger på prefabrikkerte pumpestasjoner gir en stor fordel fordi de krever svært kort installasjonstid på byggeplass – helt ned til én dag. – I prinsippet handler det om å koble til tre rør og strøm, sier Støten. – Stasjonene leveres helt komplett, med betongfundament, overbygg, pumper rør og automatikk for drift og overvåking, fortsetter han. – Stasjoner med vekt opp til åtte tonn leveres på lastebil og løftes rett på plass. Enkelt og rasjonalt, sier han om alt-i-ett-løsningen.

 

3D-modellering

Våre prefabrikkerte stasjoner produseres med betongfundament, men Intec leverer også stasjoner med fundament i glassfiber. Alle leveranser prosjekteres med 3D-modellering i SolidWorks, og kunder kan derfor gjennomgå leveransen ned til minste detalj før produksjonen starter. – Det bidrar til kvalitetssikring av våre produkter og gir rom for de eksakt riktige løsningene, sier Støten.

 

Kvalitet

Med over 100 millioner i omsetning er Intec blant landets ledende leverandører av pumper og pumpestasjoner, med en rekke kommuner på kundelisten. Den helnorske bedriften står fritt til å drive sitt eget utviklingsarbeid, og Støten er stolt av produktene sine. – Vi er alene om å levere denne type prefabrikkerte stasjoner, og vi tror at dette er riktig vei å gå. Det sparer tid, og dermed penger, samtidig som vi er svært opptatt av å levere kvalitet til enhver tid, sier han.

 

Som en komplett pumpeleverandør leverer Intec også lensepumper, og er ledende i Norge på levering til tunnelprosjekter. – Vi leverer til infrastrukturprosjekter av alle typer, også lensesystemer til bygg- og anlegg. Pumper og pumpesystemer er det vi kan, og vi dekker alle behov, sier Jon-Gunnar Støten.