ARTIKKELANNONSE
TOP Kongstenbadet_001

Processing kan basseng

Siden starten i 2008 har Processing AS i Asker bygd seg opp til å bli en ledende aktør i bassengbransjen i Norge, og leverer komplette basseng- og spaløsninger til offentlig sektor så vel som hoteller og private.

– Vi er stolte over å levere kvalitetsløsninger til norske kommuner. Våre bassenger holder høyeste standard og møter den tyske DIN-normen, Europas strengeste kvalitetsstandard, sier administrerende direktør Thomas Lislegaard, som har vært med siden starten. – Bassengteknologi er i sterk utvikling, og vi legger stor vekt på å være i tet teknologisk, sier Lislegaard. – Blant annet har vi sterk fokus på energisparing og energieffektive tiltak.

 

 

Anbefaler stål

Bassenger i stål er på vei til å ta over for tradisjonelle betong- og flisbassenger. Bassengkroppen prefabrikkeres og leveres i deler som monteres på stedet. Fordelene er mange, sier salgssjef Rune Olsen. – En bassengkropp i stål er mer solid og har lenger varighet enn et betongbasseng, opp mot femti år. Man unngår problemer knyttet til fuger, fliser som løsner og andre svake punkter på tradisjonelle bassenger, sier han. – Dessuten krever stålbassenger mye mindre og enklere vedlikehold, og det gir lavere driftskostnader gjennom bassengets levetid, legger han til. – Vi ser en utvikling hvor løsninger i stål blir stadig mer populært. Så å si alle våre tilbud inkluderer en stålløsning, skyter Thomas Lislegaard inn.

 

Ved siden av å levere selve bassengkroppen, tilbyr Processing AS prosjektering og planlegging av bassenganlegg samt helhetlig driftssystem med vannbehandling, pumper og kjemikaliedosering. – Vi har alt som skal til for å bygge komplette badeanlegg i vårt sortiment, inkludert løsninger til egne spa-avdelinger. Vi benytter oss av de beste leverandørene i Europa, og alle produkter er av høyeste kvalitet, sier Olsen. – Per i dag er vi den eneste norske leverandøren som møter den tyske DIN-normen.

 

På listen over referanseanlegg finner vi store rehabiliteringsprosjekter som Kongstenbadet i Fredrikstad så vel som nye anlegg i Tromsø (Tromsøbadet) og Kristiansand (Aquarama). – I  Aquarama hadde vi ansvaret for hele det bassengtekniske prosjektet. Kongstenbadet er rehabilitert med tilpasning av stålbasseng i et eksisterende betonganlegg, sier Lislegaard. – Processing har levert til en rekke hoteller, blant annet The Thief på Tjuvholmen og Ullensvang hotell i Hardanger. Vi leverer bassenger i alle størrelser.

 

Kurs og driftsorganisasjon

Processing AS er aktiv som kursholder i regi av NKF. Årlig avholdes mellom seks og åtte kurs rettet mot driftsingeniører og fagpersoner innen miljørettet helsevern i norske kommuner. – Det kreves kunnskap for å drifte et bassenganlegg på en god og forsvarlig måte, og kursene er stort sett fulltegnet. Dessuten har vi en landsdekkende serviceorganisasjon, og vi organiserer også leveranser av kjemikalier til drift av basseng, sier Olsen.

 

Processing er også først ute med å tilby drukningsalarmer til svømmeanlegg. Besøkende til Kongstenhallen får utdelt et armbånd, og skulle uhellet være ute, går alarmen. – Badeaktiviteter foregår tross alt i det våte element, sier Lislegaard. – Ivaretakelse av de sikkerhet til badegjestene er det viktigste av alt.

portrett
Thomas Lislegaard og Rune Olsen. Foto: Fredrikstad kommune.
  • Processing AS er datterselskap av svenske Processing AB, og en del av Nordens største leverandør av basseng- og spa løsninger.
  • Konsernets totalomsetning i 2017 nådde 350 millioner, hvorav 105 millioner i Norge.
  • Processing leverer komplette basseng- og spa løsninger i alle størrelser til offentlig sektor, hoteller og private.
  • Av 80 ansatte i Norden er 19 ansatte i det norske Processing AS i Norge.
  • Høy kompetanse innen risikoanalyse og driftsteknikk.
  • Kurser i bassengdrift i regi av NKF.
Kongstenbadet_003