NKF Magasinet | A04. Processing
931
page-template-default,page,page-id-931,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Processing utvider med nye eiere

Processing Norge har fått nye eiere. Bedriften satser videre som i dag på bassengkundene, men forbereder seg på nye områder fra næringsmiddelindustri til avløp. I Norge satser vi 100 prosent på bassengmarkedet. – Det vil vi fortsette med, men i tillegg får vi mulighet til å øke organisasjonen, forteller daglig leder Thomas Lislegaard.

Nye eiere

Tyske EnviroChemie, som igjen er en del av SKion Water Group, har kjøpt det svenske morselskapet til Processing Norge. – Det innebærer at vi får noen nye satsingsområder og får muligheten til å distribuere produktene og sys-
temene deres gjennom apparatet vårt, sier Lislegaard.

EnviroChemie leverer avanserte vann- og avløpsrenseanlegg og vannbehandling for flere sektorer. Det samme er det aktuelt å gjøre i Processing Norge, men ikke riktig ennå.

– I 2019 er hovedmålet å begynne med nye løsninger og tjenester i Sverige og Finland, og å starte opp den norske virksomheten med rekrutteringer av nøkkelpersoner. Deretter er vi klare for å gå aktivt inn som markedsaktør også i Norge, sier norgessjefen.

 

Basseng som før

Så langt er det bassengene Processing har renset i Norge. Det skal fortsette som før, med de samme produktene og de samme menneskene. Kundene kan regne med å bli behandlet som før, selv om det selvsagt styrker Processing å ha nye, sterke eiere.

– Så blir det absolutt, på sikt, en ny gren som kommer til å vokse frem i Norge. Vi har ikke fastsatt tidsperspektivet, men i løpet av året skal vi se på muligheten for hvordan dette løses. Da må vi først ha tak i nøkkelpersoner i bransjen som kan være med og bidra, sier Lislegaard. Med andre ord: Rekruttere først, utvide med nye arbeidsområder senere.

 

Fra avløp til bryggeri

– Vi kan se på mange segmenter innenfor vannrensing. Avløpsrensing i forskjellige former – både kommersielt og industrielt. Bryggerier, meierier, laboratorier, sykehus, fiskeoppdrett og selvfølgelig kommunalt vann og avløp. Vi hadde for eksempel akkurat en forespørsel fra Ringnes om å rense avløpsvann fra prosessene deres, forteller han.

– Nå kan vi fylle hele spekteret på vannbehandling. På sikt er målet å etablere oss i alle disse segmentene og vokse på de områdene som vi kan. Målet er å bli en av de ledende aktørene i alle segmenter, men vi vet ikke ennå hvor fort det skal skje.

Det betyr nye kunder også. Helt nye virksomheter, og også andre driftsområder hos kommunene og andre kunder som allerede bruker løsningene fra Processing til å rense bassengvannet.

 

Ikke rask vekst

I dag har Processing 19 fast ansatte i Norge og en omsetning på 110 millioner kroner. Thomas Lislegaard kan ikke si noe ennå om hvor mye større firmaet skal bli. Men enten det er snakk om dobling, tredobling eller mer, skal veksten skje trygt, sikkert og rolig. Rask vekst er ikke målet:

– Vi skal være 100 prosent sikre på at de løsningene vi tilbyr kundene våre, er velprøvde. Vi må også ta en læreprosess. Det er viktig å fremheve hvor god kompetanse vi har hos partnerne våre i Tyskland. Vi ser at det allerede skjer i Sverige: Der er tyske eksperter inne og hjelper organisasjonen vår med tilbud, produkter og løsninger, forteller Lislegaard.

– Vi kan se på mange segmenter innenfor vannrensing, sier daglig leder Thomas Lislegaard i Processing.
Nå kan vi fylle hele spekteret på vannbehandling.