NKF Magasinet | A07. Betelo
934
page-template-default,page,page-id-934,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

App synliggjør brøyting

mLogg er skreddersydd til å gi kommuner god og presis informasjon om oppgaver som brøyting og strøing.

Systemet danner grunnlag for riktig fakturering og færre konflikter. mLogg er en app som er utviklet for at brøyting og strøing av veier skal logges korrekt, sier Jostein Bjørkøy, som er grunnlegger av Betelo AS og oppfinner av mLogg.

Han har en rekke norske kommuner på kundelisten, og de er godt fornøyd med hvordan mLogg bidrar til oversikt over faktisk brøyting og enklere administrasjon både av internt og eksternt brøytemannskap.

 

MLOGG – BEEN THERE

Appen lastes ned på sjåførens mobiltelefon og startes når brøytingen begynner. Når jobben er utført, avslutter sjåføren, og hele ruten er logget.

– Dette gjør at det er enkelt å se hva som er brøytet, og når. Administrasjonen kan logge seg inn underveis og følge fremdrift i sanntid.  Dette gir mindre rom for konflikt og klager, siden det finnes en logg som viser både tid og sted for brøyting.

Kartbildet viser veiene som skal brøytes / er brøytet for alle som bruker appen. Det betyr at det er enklere å samarbeide om brøyteoppdrag, ved at sjåførene ser på kartet der de andre har kjørt/kjører. Faren for å glemme noe reduseres, og kvaliteten på brøytingen blir bedre.

Entreprenørene kan logge seg inn på egen side og finne rapporter både til timelister for egne ansatte og fakturagrunnlag.

 

BEDRE KONTROLL PÅ FAKTURA

– mLogg danner utgangspunkt for faktura, og alle parter har samme informasjon.  Dokumentasjonen gjør det enklere for kommunen å følge opp dersom det er behov for å justere kvaliteten på arbeidet.  Alle sjåførene har for eksempel mulighet til å legge inn en avviksmelding på ruten, det kan være at man ikke får brøytet fordi biler ikke er fjernet. Da tar man et bilde med mobilen og legger på en tekst, sier Bjørkøy.

Data blir lagret på en sentral server som driftes av en profesjonell IT-operatør.

Bjørkøy har jobbet med mLogg lenge. Et startstipend fra Innovasjon Norge i 2014 ga mulighet til utvikling av teknologien, og en pilotkunde ble med i første fase.

–  Vi har gått mange runder med utvikling og justering av teknologien, og i dag har vi et robust system som fungerer.

 

FREMTIDSMARKED

Primærmarkedet vårt er det offentlige, men vi har i tillegg utviklet en egen hytteapp som er tatt i bruk av hytteforeninger som ønsker en app for brøyting av hyttefelt.  Den har funksjoner som bestilling/avbestilling av brøyting.

Kontakt: mailto:jostein@betelo.no for mer informasjon. • Mob 992 05 281 • http://www.betelo.no